Avui124
Mensual2924
Visites142095

Traductor

Catalan English French German Portuguese Russian Spanish

                      

 Caseta del parc

La caseta del parc es troba a prop de la boca sud del túnel del dic d’Arinsal, a l’inici de la carretera de Comallempla (CS-413).  Aquí podreu obtenir informació sobre el parc, les excursions guiades, el refugi guardat, etc.

Horaris:

Del 28/6 al 7/9 Tots els dies de 8 h a 14 h. La resta de l´any roman tancada.

Contacte:

Caseta del parc Tel.: (+376) 647 021

Guarda del Parc Natural. Tel.: (+376) 363 164

  Equipament atenció i annex 2014

 Equipament per a l’atenció dels visitants 

 

 El Centre d’Interpretació del Comapedrosa (CIC), inaugurat el 23 d’agost de 2015, és un equipament destinat tant a la formació com a la difusió. Aquest projecte museístic pretén oferir activitats atractives per als escolars i els visitants i, alhora, transmetre la riquesa natural d’aquest espai protegit. El CIC té una superfície de 182 metres quadrats, i s’ubica a la planta baixa de l’edifici sociocultural del Quart d’Arinsal, al bell mig del nucli urbà d’Arinsal, a poca distància de l’equipament per a l’atenció dels visitants. El CIC consta de diverses zones que mostren els principals hàbitats del parc, la diversitat de la flora i la fauna, i les particularitats geològiques i culturals del espai protegit, i en breu disposarà de jocs interactius. També hi ha un espai destinat a la projecció de treballs fotogràfics, audiovisuals, estudis i altres temes d'interès relacionats amb el parc. L´entrada és gratuïta.

Horaris:

Del 5/4 al 26/6. Dimarts a dissabte: 10h - 13h i 15h - 18h. Diumenge 10h - 13h

Del 27/6 al 25/9: Dimarts a dissabte: 9h - 14h i 15h - 19h. Diumenge 10h - 14h

Del 26/9 al 31/12. Dimarts a dissabte: 10h - 13h i 15h - 18h. Diumenge 10h - 13h

Contacte:

Tel.: (+376) 837111

Correu:Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Direcció: Carretera d’Arinsal , nº 5, Edifici del Quart, Planta baixa (Arinsal)

 

CIC 01 CIC 02  
 
 
CIC 03 CIC 04
Fotografies del CIC (Centre d'Interpretació del Comapedrosa)

 

 El Circuit Interpretatiu

 

 

 El Circuit Interpretatiu, inaugurat l’any 2007, és un equipament perifèric que pretén oferir una introducció, fàcilment accessible i segura, a les característiques de l’espai amb l’objectiu d’informar o interpretar sobre el terreny aspectes del medi físic, biològic o humà. El circuit comença en una petita àrea de descans que hi ha al costat del riu Pollós i acaba a les rodalies de l’equipament per a l’atenció dels visitants, prop del dic d’Arinsal.

De dimarts a dissabte, durant l’estiu, es fa un servei de visita guiada al Circuit Interpretatiu per donar a conèixer les principals característiques naturals i culturals del parc. És una activitat gratuïta. Recomanem reserva prèvia.

 • Lloc de trobada: Centre d’Interpretació del Comapedrosa
 • Longitud: 1.165 m
 • Desnivell: 65 m
 • Duració de l’activitat: de 11h a 13h
 • Dificultat: Baixa

Element de senyalització del Circuit Interpretatiu que informa sobre les espècies llenyoses caducifòlies 

 

 
Un altre element de senyalització del Circuit Interpretatiu, a tocar del riu Pollós 
 

No us perdeu...:

 • Les panoràmiques de l’Alt de Comapedrosa i de les formacions glacials pròximes.
 • L’elevada diversitat faunística, florística i d’hàbitats.
 • L’espectacularitat del riu Pollós. fàcilment accessible i segura, a les característiques naturals i culturals de l’espai.

 

Atès que tota la senyalització interpretativa és en català, podeu descarregar un fulletó on es descriuen els continguts en altres idiomes.

 ci
Els senders del parc


El parc disposa d’un ric patrimoni de vials, camins i corriols d’ús peatonal, que permeten arribar a la major part d’indrets d’interès. A continuació podeu descarregar una fitxa descriptiva de cadascun dels senders principals, la situació geogràfica dels quals podeu obtenir-la a la representació cartogràfica disponible a l’apartat Fulletó informatiu i mapa.

 


Pont que travessa el riu del Pla de l'Estany, al camí del refugi de Comapedrosa (Jordi Nicolau-BIOCOM)

 
Itinerari interpretatiu transfronterer Comapedrosa-la Molinassa (Parc Natural de l'Alt Pirineu)
 

El 15 de setembre de 2011 va entrar en funcionament l’itinerari interpretatiu transfronterer la Molinassa-Comapedrosa, iniciativa conjunta del Parc Natural de l’Alt Pirineu (Catalunya) i del Parc Natural Comunal de les Valls del Comapedrosa. Aquest itinerari transfronterer, que transcorre pel GR-11, connecta l’aparcament de la Molinassa, i molt a la vora el refugi guardat de Vallferrera, al Parc Natural de l’Alt Pirineu, amb el refugi guardat de Comapedrosa, al Parc Natural Comunal de les Valls del Comapedrosa. La senyalització d’aquest itinerari interpretatiu es basa en la presència de 20 pivots de plàstic reciclat. Cada pivot mostra un pictograma diferent, el qual permet interpretar, mitjançant un llibret específic, que es pot obtenir gratuïtament en qualsevol dels dos refugis o que podeu descarregar aquí (Part catalana i Part andorrana), els principals elements i temàtiques que sorgeixen al llarg del recorregut: elements d’origen glacial, flora i fauna d’alta muntanya, activitats i infraestructures tradicionals, etc. El llibret, de mida de butxaca, és fàcil de transportar i consultar, i es pot llegir en qualsevol dels dos sentits. Es recomana, perquè pugui tenir una vida útil al més llarga possible, que es reculli en un refugi i, un cop finalitzat el recorregut, es deixi a les instal·lacions de l’altre refugi.

 

Bloc erràtic PNAP
Bloc erràtic present a la part catalana del recorregut interpretatiu transfronterer (Jordi Nicolau-BIOCOM)
 

 

Per més informació sobre el refugi de Comapedrosa, que es troba a l’inici del tram andorrà del recorregut transfronterer, vegeu l’apartat Els refugis del parc. Pel que fa al refugi de Vallferrera, que es troba prop de l’aparcament de la Molinassa, a l’altre extrem del recorregut, aquest també és guardat. Disposa de 60 places (20 en absència de guarda), servei de menjar i begudes, wc/dutxes, estufa de biomassa i internet.

Els preus (2016), per majors de 14 anys, dels serveis principals que ofereix el refugi de Vallferrera són els següents:

 • Preus normals: mitja pensió + pícnic (51,5 €), mitja pensió (41,5 €), dormir (16,5 €), dormir i esmorzar (23,5€).
 • Preus amb llicència FEEC: mitja pensió + pícnic (38,50 €), mitja pensió (28,50 €), dormir (8,50 €), dormir i esmorzar (13,5€).
 • Preus soci d’entitat FEEC: mitja pensió + pícnic (46,5 €), mitja pensió (36 €), dormir (11 €), dormir i esmorzar (18 €).

Contacte:

Refugi de Vallferrera Tel.: (+34) 97 364 16 81

Correu: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. o Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Guarda del Parc (Joan Manel Arroyo) Tel.: (+) 34 669 532 513

 
 
El mirador de la roca de la Sabina


El mirador panoràmic es troba al peu de les pistes de l’estació d’esquí d’Arinsal, a l’àrea de berenada de la roca de la Sabina. Aquesta es localitza al costat dret (en sentit ascendent) de la carretera de Comallempla (CS413), a una altitud aproximada de 1.895 m. El mirador disposa d’una taula d’orientació, que inclou una fotografia panoràmica on s’indica gràficament la situació i el nom dels elements geològics i geogràfics principals (circs glacials, cims, conjunts de bordes, etc.) del parc.
 

Mirador panoràmic de la roca de la Sabina (Jordi Nicolau-BIOCOM)

  

Els estanys Forcats, a la capçalera del camí homònim (Jordi Nicolau-BIOCOM)

  

 Panoràmica del circ de les Fonts des de la capçalera del camí del clot del Cavall (Jordi Nicolau-BIOCOM)

 

Refugis


El parc disposa de tres refugis. El Refugi del Comapedrosa (2.266 m), que està guardat de juny a setembre, i el del Pla de l’Estany (2.049 m) i de Les Fonts (2.196 m) que són de lliure accés durant tot l’any. En trobareu més informació a l’apartat Els refugis del parc. Alhora, podeu obtenir informació sobre les àrees de repòs existents a l’apartat Què s’hi pot fer?.
 

 Interior del refugi guardat de Comapedrosa (Jordi Nicolau-BIOCOM)

 

Oficina de turisme de la Massana

Us podeu dirigir a l’oficina de turisme de la plaça de les Fontetes per consultar qualsevol dubte o demanar informació. Obert de dilluns a diumenge de 9 a 13 h i de 15 a 19 h, a la Massana.

Contacte:

Plaça de les Fontetes, s/n.

Tel.: (+376) 835 693

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

 

Download Free Designs http://bigtheme.net/ Free Websites Templates