Una cinquantena d’activitats, a la Pitavola del Comapedrosa

  13/09/2022

Fotografia: Joel Saura
Una cinquantena d’activitats, a la Pitavola del Comapedrosa
La Pitavola del Comapedrosa torna aquest cap de setmana a Arinsal. La nostra fira multidisciplinar arriba a la seva segona edició amb més parades i amb un programa encara més ampli.
El mercat comptarà amb trenta-nou estands d’artesans i productors locals del país però també dels pirineus catalans i francesos. “El punt fort d’aquest mercat és la seva localització, al cas antic del poble d’Arinsal”, assegura el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat del Comú de La Massana, Sergi Gueimonde.
 
Recordem que la Pitavola va néixer l’any passat amb la voluntat de convertir-se en una cita fixa per celebrar el nostre aniversari. “La protagonista de la Pitavola és la natura però també els habitants i els productors del territori, tant d’Andorra com de les zones veïnes de Catalunya i França, ja que els tres territoris conformen el Parc Pirinenc de les Tres Nacions”, afirma Gueimonde.
 
Després de la bona acollida de l’any passat, enguany incrementem l’oferta, amb una cinquantena de propostes, que van des de les sortides guiades, als tallers per a petits i adults o les demostracions d’oficis tradicionals. Hi ha diverses novetats, com la il·luminació del mercat, que permetrà ampliar l’horari de divendres i dissabte fins les 22 h. També hem creat un nou espai, el Niu, al costat del camí de Percanela, amb estands de cervesa artesana i concerts de música tradicional i chill out.
 
Una de les activitats estrella de la passada edició va ser la ruta de la tapa. Enguany es farà tant dissabte com diumenge i els participants podran votar la millor tapa. A més, entre totes les butlletes se sortejaran diversos premis, entre ells, un forfet de temporada. El conseller Gueimonde ha agraït la implicació dels quinze establiments que participen a la Ruta de la Tapa i també dels onze restaurants que ofereixen menús especials per commemorar l’aniversari.
 
La Pitavola obrirà les portes divendres a les 18 h. Un moment molt especial serà l’encesa de llums del mercat, a les 21 h.
 
També durant la jornada inaugural se celebrarà la taula rodona prèvia a les Jornades per l’Excel·lència d’Esterri d’Àneu, gràcies a la col·laboració del Govern d’Andorra amb aquestes jornades pirinenques, que giraran al voltant de la salut mental. El director d’Afers Bilaterals del Govern d’Andorra, Andreu Jordi, ha remarcat la importància de tractar la salut mental ja que “aquest tema encara arrossega molts prejudicis i estigmes”. La taula rodona comptarà amb el Cap de Salut Mental del SASS, Carles Mur, la directora general adjunta de l’Àgència Regional de Salut d’Occitània, Sophie Albert,  i l’oficial tècnic de Salut Mental de l’OMS-Oficina Regional Europa. Clourà la conferència el president de les Jornades, Jesús Montoliu. La sessió, que es farà a les 19 h a les Fontetes, serà moderada pel periodista Josep Puigbó.

SEGUIR L'STREAMING DE LA JORNADA PER A L'EXCEL·LÈNCIA