Inici / Guia del visitant / Equipaments

Miradors i àrees de pícnic

Fotografia: Jaume Riba

Totes les mirades dels visitants es dirigeixen cap al pic més alt del Principat, l’Alt de Comapedrosa (2.942 metres), que domina les valls i genera una vista panoràmica realment excepcional.

El parc disposa de dos miradors:

L'Alt de Comapedrosa

Consta d’una taula d’orientació i de l’escultura La gran fita, de Joan Canal, que es troba dalt del cim i només és accessible a peu.

La Roca de la Sabina

S’hi pot arribar amb vehicle i consta d’una àrea de pícnic i una taula d’orientació que us permetrà descobrir els elements geològics i geogràfics principals de la meitat est de l’espai protegit (circs glacials, cims, conjunt de bordes, etc.).

Com s'hi arriba

Per arribar al mirador de la Roca de la Sabina, cal agafar la carretera de Comallempla (CS 413) i pujar fins a la corba just abans de les pistes d’esquí d’Arinsal. Es troba al marge dret (en sentit ascendent), a una altitud aproximada de 1.895 m.
Per arribar al mirador de l’Alt de Comapedrosa, cal fer l’ascensió fins al cim (vegeu l’apartat d’itineraris).

La fita del Comapedrosa


Fotografia: CENMA

La meva intenció era fer una fita, embolcallant-la amb ferro per protegir-la de les condicions inhòspites del Comapedrosa, i que les pedres fossin viatgeres, que transmetessin el viatge des de les tarteres fins al mar”. Aquesta és la descripció que l’artista Joan Canal fa de la seva obra La gran fita. Canal, que des de petit pujava al Comapedrosa, explica que per a ell és una gran satisfacció que la seva obra coroni el cim més alt del país.
La gran fita està formada per tres pedres viatgeres. “La inspiració la vaig trobar en una gran pedra d’unes cent tones que sempre he vist des de petit al riu. Amb el pas dels anys aquesta gran pedra s’ha desplaçat un centenar de metres”, explica l’artista, que afegeix que “durant el recorregut, les pedres es comencen a arrodonir i a fer-se planes. És un llarg viatge des del cim fins al mar, el que explica la fita del Comapedrosa”.

L’obra es va inaugurar el 28 de setembre del 2014, sis dies després de l’aniversari de la primera ascensió documentada al cim del Comapedrosa, el 22 de setembre del 1858. Quan arribis al cim, descobriràs l’escultura al mig de la taula d’orientació panoràmica que mostra tot l’entorn del cim més alt d’Andorra.
Roca de la Sabina
Roca de la Sabina
Font del Riu Pollós
Font del Riu Pollós

Àrees de pícnic

A la perifèria immediata del parc hi ha dues àrees de pícnic que disposen de bancs, taules i barbacoes. La primera es troba al mirador de la Roca de la Sabina i la segona, al riu Pollós, a l’inici del circuit interpretatiu del parc.

A 2.942 m.

l'Alt de Comapedrosa,

una vista panoràmica realment excepcional